martes, 16 de octubre de 2012

Aquest Ajuntament fa aigua


Como veis esto no para, aunque con menor intensidad debido a las labores diarias y los trabajos (los que afortunadamente podemos decir que tenemos), todos seguimos intentando que esto siga adelante.

No podemos permitir que estando tan cerca de conseguir nuestro objetivo nos dejemos llevar por el desanimo. hay que buscarlos debajo de las piedras si es necesario y convencerlos de que es la unica manera y que sin ellos no será posible.
Seguimos enviando facturas, poniéndonos en contacto con vosotros si hay errores en los datos y recibiendo correos de apoyo. A todos gracias pero especialmente a Charo.

Este mes en la revista actual, en la página 10, sale publicada una carta escrita por Antoni Pons (afectado como nosotros) que responde al artículo publicado por el regidor por ICV de Blanes, Sr. Víctor Catalán, en la recvista Celobert del mes de Agosto y a los posicionamientos de los distintos partidos políticos de Blanes respecto a la discriminación en el recibo del agua.

El posicionamiento de los distintos partidos políticos igual que el artículo de la revista Celobert lo podéis ver en este blog, consultando las entradas del mes de Agosto.

La revista os la podeis descargar en este link Revista Actual Nº213. Octubre 2012 o bien desde la pestaña de descargas...(Gracias Celia por el aporte).

Gracias Antonio por expresar tan claramente lo que muchos pensamos y que muchas veces no nos atrevemos a decir.

Cuanto mejor nos iría en este país si se escuchase mas a la ciudadanía.


Aquest Ajuntament fa aigua


Resposta als partits polítics de Blanes sobre el cost de l’aigua. Estem parlant d’un dret universal com és tenir aigua i que l’Ajuntament té l’obligació d’oferir a tothom sense distinció de raça, idioma, nacionalitat o empadronament. Per aquest motiu em plantejo les següents preguntes: les canonades són diferents per als empadronats respecte a les segones residències? Perquè no es paga pel consum? (seria una manera d’apropar-nos més a la igualtat entre tots i afavoriria un consum més racional de l’aigua, i a la vegada potser no farien falta tantes infraestructures).

Les segones residències estan pagant per uns serveis als que no tenen dret, com l’escola, beques, subvencions, aparcaments per a residents, etc? Es diu que els no residents augmentem les depeses, però... quant es recapta amb els impostos dels no residents? Si ets del poble i estàs empadronat però tens una segona residència també estàs afectat? Si ets del poble i estàs o no empadronat però vius en un pis de lloguer, pagues el mateix segons el propietari tingui la condició de domèstic 1 o 2? Perquè els dos municipis veïns (Malgrat i Lloret) tenen més aforament turístic a l’estiu i poden donar un servei més econòmic a tothom que tingui una vivenda al seu municipi? Fan alguna cosa malament els gestors de Blanes i potser haurien d’aprendre del seus veïns? El sistema que fa servir l’Ajuntament és discriminatori i aleatori i perjudica a tot tipus de usuaris? En què s’ha gastat l’Ajuntament tots aquests diners recaptats dels no residents durant aquests anys? Es pot saber quin volum de negoci aporten al poble els no residents? Quin grau d’ocupació laboral de la població de Blanes està directament relacionat amb els negocis i serveis que es donen als no residents durant tot l’any? Quins són i on estan ara els responsables d’aquesta sangria de diners i del deute de l’Ajuntament?

Em podria estendre molt més fent més preguntes però penso que l’important d’aquest raonament ha de ser que els ciudatans s’adonin que la veritable funció d’un ajuntament, parlament, etc, és gestionar i oferir els millors serveis a tots els ciutadans sense distinció de raça, idioma, nacionalitat o empadronament. Convido a la reflexió personal sobre aquestes preguntes i les seves respostes: les que ens diuen i les que són en realitat. En la meva opinió, aquest Ajuntament i els seus partits polítics fan aigua.

Antonio Pons Martínez

_______________________________________________________________________________________


No hay comentarios:

Publicar un comentario